torstai 15. lokakuuta 2015

Kato äiti, tein ihan ite mausteita!


Rakkaat lukijamme ovat varmasti huomanneet, että viimeistään tässä vaiheessa vuotta on syytä alkaa retostella vähintäänkin sieni- tai marjasaaliilla. Syysiltojen pimetessä kaikenlainen näpertely, joka voidaan tulkita varautumisena ankaraan talveen, on syytä dokumentoida kaikissa sosiaalisissa medioissa. Ja sitten piilottaa tekele tosielämän vierailta, koska harvoin se itse tehty tulitikkulaatikonpäällinen on oikeasti hieno.

Itse tajusin kerrankin kerätä talteen pihassa poikkeuksellisen tuuheina kukoistaneet yrtit ennen yöpakkasia. Otin kotiin kuivumaan nipun timjamia ja oreganoa, persiljat nakkelin suoraan pakkaseen.

Kun yrtit olivat kuivuneet, irroittelin lehdet ja pistin ne kätköistäni löytyneisiin lasipurkkeihin. Tässä kohtaa on syytä antaa suositus, jonka kaikki timjamiin tutustuneet viherpeukalot ja kulinaristit allekirjoittanevat: jos et halua viettää kolmea arki-iltaa timjaminoksia riipien, osta kuivatut timjamisi kaupasta. Tästäkin haasteesta siis kuitenkin selvittiin. Ja hei, timjamien riipiminen pimeinä iltoina tyhjään kenkälaatikkoon - ah mitä ihanaa kotoilua!  Ja lopputulos, niin onnellisia yrttejä niin onnellisen näköisinä:



Noniin, yrittäkää hillitä kateelliset purskahduksenne, nämä kaunottaret pidetään nimittäin kaapissa ja otetaan esiin kun tarve vaatii. Ai niin, tein muuten ihan itse noi etiketitkin, uskokaa tai älkää.

Taas pääsee tuulettelemaan, sillä tämäkin projekti saatettiin kiireestä ja motivaatiopulasta huolimatta aidat ryskyen päätökseen. Kato äiti, lapsesi on valmistautunut ankaraan ja maukkaaseen talveen!

---

This time our DIY project concerns herbs. Meaning that I dried some oregano and thyme and put them into jars. What a magnificent effort! And look at those beautiful jars, aren't they just ready take over the social media? My happy herbs will of course make the long and harsh winter easier and more delicious. Look mama, I am ready, may the winter come!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti