perjantai 26. elokuuta 2016

Kato äiti, tein pyykkipussin (ja melkein toisen ja kolmannenkin)!


Viikonlopun ohjelmaan kuuluu ainakin tämän puuhaduolaisen osalta pyykinpesua. Viikon aikana koti toimii lähinnä paikkana, jossa eriasteisesti likaisia vaatteita säilytetään kasoissa, jotka sitten viikonloppuna lajitellaan uusiin kasoihin, joista ryöhnäisimmät päätyvät pesuun. Nyt kun tähän vaatesäilytysjärjestelmään lisättiin pestävät pumpulit, oli aika tuoda parannusta myös köykäiseen pesupussitilanteeseen. Ostin aikoinaan (muovista) pitsiä josta ”taiteilin” yhden lampunvarjostimen. (Toista ei ole "vielä" tehty. Aika ei ole vielä kypsä!) Leikkasin pitsistä talteen lamppuun tarvittavan suikaleen ja lopuista päätin askarrella pyykkipusseja. Kahden suuremman sijaan leikkasin kaksi pientä ja yhden suuremman, jonne mahtuu enemmänkin tavaraa jos tarve vaatii.


Itse valmistus oli (periaatteessa) helppoa. Käänsin reunat ja sen jälkeen ompelin pussin muotoonsa. Lopuksi käännettiin yläreuna johon taiteilin nauhakujan. Valmista!  Kaikki kolme pussia valmistuivat samalla kaavalla, mutta nauhaa pussin suun kiristämiseen riitti vain yhteen. Puuvillanauha toimii tässä ihan hyvin, tosin keräillessäni pumpulinpaloja pyykkikoneen pohjalta tuumin, että joku high-tech ratkaisu, kuten vetoketju tai narulukko voisi olla ihan toimiva. Ehkä se narulukko tähän ja vetoketjut niihin pieniin pussukoihin (kunhan vaan joku sopivalla vetoketjulla varustettu vaate joutaa ompelutarvikkeiksi…). 

Maestro työn touhussa. Kynsisakset kuvausrekvisiittaa.

Valmis pussi ja kaksi pientä melkein valmista pussia valmiina tositoimiin!
 
Näissä ei kauaa nokka tuhissut (no ei kai, kun en taaskaan tehnyt kuin yhden (melkein) valmiiksi!!), joten tätä voi suositella kaikille, jotka haluavat tyhjentää feikkipitsivarastojaan, kasvattaa pesupussikapasiteettiaan ja pitää työn tuottavuuden korkealla. Siispä - kato äiti, tein ihan itse pyykkipussin – ja melkein toisen ja kolmannenkin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti