keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Kato äiti, tein sohvapöydän!

Mainitsin jo aiemmin blogissa, että metsästän itselleni uutta sohvapöytää. Tai no uutta ja uutta, vanhaa ei ollutkaan. Tähän asti on vedetty lautanen syliin ja lasi lattialle -tyylillä, ja yleensä myös lasin sisältö oli lattialla.

Bongasin Tori.fi:stä hienon vanhan puisen laatikon, joka oli pakko saada ja pienellä tuunailulla siitä tulisi uusi (arkku)sohvapöytäni <3 

Sain siskojeni talonrakennusjätteistä haalittua itselleni lautatavaraa rakennusmateriaaliksi. Eikun hommiin! Oikeasti tässähän kävi niin, että laatikko keräsi pölyä ja laudat lojuivat kuivuivat keskellä lattiaa ajan X kunnes jaksoin kääriä hihat ja alkaa hommiin. heh-heh...



Aloitin mittailemalla ja merkkailemalla lautoja, sitten vaan saha käteen! Laatikko toimi hyvänä sahausalustana - purut tippuivat laatikon sisään, eivätkä ympäriinsä lattioille...EIPÄ!




Ensimmäisen ja toisen laudan mallailua laatikon päälle, JUMANKAUTA TÄSTÄHÄN TULEE HIANO! 

Mallailin kaikki sahatut laudat laatikon päälle sopivaan järjestykseen ja numeroin laudat. Tässä vaiheessa hioin jokaisen laudan reunat ja sen puolen kumpi tulee näkyviin. Laudat olivat vanhaa paneelia ja jotkut palat sopivat yhteen kuin palapelissä, joten liimasin ne puuliimalla kiinni toisiinsa. Nyt irrallisia paloja oli vain 3! Siirryin tukipuiden sahaamiseen ja kiinnittämiseen. Ja tässäkin voidaan taas paljastaa, että liimauksen jälkeen koitti suht pitkä taiteellinen tauko, kunnes jaksoin taas jatkaa.



Tukipuut paikallaan ja eikun naulataan kiinni ja joskus sitten viimeistellään ruuveilla YEAH RIGHT?!

Ei taaskaan tullut turhia mittailtua ja tukipuut ovat liian lähellä reunaa, perussettiä. Saha laulamaan ja eipä aikaakaan kun pienet korjaukset on tehty ja kansi mahtuu paikalleen. Aika ihastella lopputulosta, mun ikkarioma sohvapöytä cupholderilla on valmis!




Kato äiti, tein ihan ite sohvapöydän! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti