torstai 19. lokakuuta 2023

Vieraskynä: Kato äiti, tein ihan ite vaatetangot ringettemailoista!

Blogin pitkäaikainen fani pyysi voisiko hän kirjoittaa blogiimme. Ja vaikka oma postaustahtimme on huima niin saimme mahdutettua yhden vieraskynän mukaan. Joten hyvä blogikansa - toivottakaamme tervetulleeksi vieraileva kirjoittaja alias "Pasilan Puuha-Pete", jonka erikoisalaa on nude-remppaus!

---

Kato äiti, ei enää puoliksi käytettyjen vaatteiden kasaa lattialla!

Uskon monen kamppailevan saman ongelman kanssa: käytetty vaate ei ole tarpeeksi likainen pyykkiin muttei tarpeeksi puhdas kaappiin laitettavaksi. Ratkaisu: kasa lattialla (hienommilla ihmisillä jopa Tuolilla). Ajattelin ratkaisuksi vaatepuuta/tikkaita, joita saisi ostettua melko halvalla, mutta miksi ostaa kun voi tehdä itse ja säästää (luontoa ja rahaa ainakin, ei missään nimessä aikaa). Pohtimaani tilaan ei kuitenkaan taulun takia mahdu pitkiä tikkaita. Pohdin myös suuren ratkaisun keräävän jopa liian massiivisen vaatevuoren, joten päädyin kahden tangon ideaan, jotka kiinnitän suoraan puiseen kaappiin. Kun sopivia putken tai puun paloja ei kotoa löytynyt päädyin serkun kellarikomeroon ja sieltä lähti mukaan kaksi vanhaa ringettemailaa.

Kohteeksi valittu kaapin ulkoseinä makuuhuoneessa. Sisällä irrallaan oleva häkkikori mahdollistaa helpon asennuksen.

Seuraavat työnvaiheet toteutettiin noin kahden kuukauden ajanjakson aikana ja asiaa eniten hidasti ruuvinvääntimen puute. Muista asiaankuuluvat suojavarusteet kun käytät koneita.

Suojavaruisteisiin ei tietenkään kuulu vaatteita ollenkaan, mutta onhan silmät ja kädet suojattuna.

Mittasin kaapin seinän ja päätin vaaterekin mitat ja sahasin mailoista sopivat pätkät sekä 4 pienempää palaa, joilla toin rakennelmaan syvyyttä. Pienet palat sahasin kahteen eri mittaan, jotta allekkain olevilla tangoilla roikkuvat vaatteet sijoittuisivat hieman limittäin. Hankin pienet kulmaraudat, esiporasin pienet reiät mailoihin ja kiinnitin pätkät toisiinsa kulmaraudoilla ja mukana tulleilla lyhyillä ruuveilla.


Keittiörempasta ylijäänyt vesisuoja toimii kaikkien DIY projektien suojana ja toimi nytkin hienosti alustana kun porasin Dremelillä alkureiät ja kiinnitin kulmaraudat tankoihin. Pienet palat toimivat hyvin varmistamaan että kulmarauta oli niin kiinni reunassa kuin voi olla, muttei yli.

Katsoin silmämääräisesti mihin haluan tangot ja tein merkit kaapin sisäpuolelle kynällä käyttäen tankoa ja vatupassia jotta saan sen about suoraan ja ruuvit oikeille kohdille. Isältä lainaamallani ruuvinvääntimellä ensimmäinen tanko kiinnittyi helposti, mutta toisessa minua huoletti tangon pysyvyys sillä käytin onttoja kohtia mailasta ja halusin että ruuvilla on jotain mihin tarttua. Tiktokin opeilla tiesin että reikiä voi täyttää esim puutapeilla/sahanpurulla ja liimalla niin kappas vain, vaatehuoneesta (lue askarteluhuoneesta) löytyvät jäätelötikut olivat täydellisen kokoisia reikään. Liimasin kaksi tikkua reikiin ja sahasin liiman kuivuttua tikut poikki.

Tiesin, että noin 200 kpl jäätelö/askartelutikkupaketin ostos vuonna nakki ei ollut turha, enään 196 jäljellä!

Pienen taistelun jälkeen (ruuviväännin pyöritti urakalla kantoja rikki ja iskutoiminto ei auttanut asiaa) sain toisenkin tangon kaapin seinään kiinni. Luulin jo olevani valmis projektin kanssa mutta ulospäin näkyvät reiät ärsyttivät, joten jo työkalut pois siivottuani katkaisin pari jäätelötikkua keittiöveitsi + vääntely metodilla ja hakkasin ne ilman liimaa sisään jo tankojen ollessa kiinni seinässä viimeistelemään sleekin ilmeen.

Kyllä silmä lepää kun on valmista!


Lopputuloksena on melkein passissa olevat vaatetangot, joihin voi huolettaa unohtaa parikin vaatekertaa ”odottamaan” seuraavaa käyttökertaa.

Kato äiti, tein ihan ite vaatetangot ringettemailoista!











1 kommentti:

  1. Onko mitään, johon ringettemailoja EI voisi käyttää??

    VastaaPoista